Plantenpot, die je planten een mooi podium geven.

plantenpot

Voor degene die planten en / of keramiek liefhebbers zijn: Opgelet! Studio Nienke van de Pol heeft een nieuw item in haar collectie en dat is een plantenpot. En hoe leuk is het, dat ik dat met jullie als eerste mag delen!

Studio Nienke van de Pol

Waarschijnlijk ken je het werk van Nienke al wel van alle mooie bloemenvazen. Maar tijdens haar opleiding aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem kwam ze er al snel achter dat keukenproducten haar heel erg aanspreken. Zoals bijvoorbeeld haar serviezen.

Zo vertelt Nienke: “De keuken is voor mij heel interessant, het is een wereld die voortdurend in beweging is. Zo is werken met keramiek en porselein al een beetje koken. Je weegt en mixt de kleien giet het in een malen bakt het porselein af in de oven. Het is een heelmoot magisch proces.” 

Zo kwam ze tijdens haar studie er achter dat ze graag wou afstuderen met een keukenlab (genaamd: Kitchen Lab) waar er gekookt werd met kruiden.

Nienke houdt ontzettend veel van het experimenteren met het bereiden van kruiden, zo maakt ze haar eigen kruidenthee en siroop. Maar tijdens het maken van al deze lekkere drankjes kwam ze er achter dat het mengen van diverse kruiden vroeg om nieuwe tools. Zo maakte Nienke een kruik in een trechtervorm, waardoor je alle ingredienten er netjes in krijgt.

De Kitchen Lab bracht haar veel internationale bekendheid.

Naast de keramiek collectie heeft Nienke ook een concept store. De Wij vorm. Deze staat aan een mooie oude straat in Amerongen. Buiten dat ze daar haar eigenwerk verkoopt, kun je er ook kleine cadeautjes en interieurproducten vinden. Een winkel waar je ogen te kort hebt!

plantenpot
plantenpot

De eerste plantenpot

In haar vormgeving zoekt Nienke de balans tussen functionaliteit en esthetiek. Naast de Pol vazen was ze nog opzoek naar een item die beter functioneerde voor planten.  En deze elementen kun je goed zien in haar nieuwste product: de POL plantenpot. Ook sluit de vormgeving mooi aan bij haar huidige collectie. Puur, subtiel, functioneel en eenvoud, zo wil ik haar stijl ook omschrijven.  En ben dan ook in de wolken van haar plantenpot, als planten (en bloemen) liefhebster!

Hoe leuk is het om deze plantenpot nog te gebruiken voor de kerst? Ik vind hem heel erg mooi combineren met een den achtige plant. De subtiele eenvoud van de pot en de naalden aan de takken geven een mooie contrast waardoor ze elkaar versterken. Dit effect zal je waarschijnlijk zien bij veel planten!

plantenpot

Give away: Witte plantenpot

Ben je ook zo enthousiast over de plantenpot!? Het leuke is dat ik er één mag weggeven in een witte tint.

Wat moet je doen:

 • Eigenlijk heel erg gemakkelijk. Laat een reactie onder deze post waarom jij deze plantenpot verdient of juist een familielid of vriend(in) van je. 
 • De winnaar wordt op 24 december bekend gemaakt.
 • Wil je graag op de hoogte blijven van Nienkes haar mooie werk volg haar dan op haar Instagram account: Studionienkevandepol.

De winnaar is geloot via random nummer loting en de winnares is geworden Irene! Heel veel plezier met de mooie Pol Plantenpot. Neem je even contact op zodat deze zo snel mogelijk je kant op komt? 

plantenpot
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Voor mijn bestie Lotte Habing-Zandstra
  Zij staat altijd voor mij klaar, en heeft mij aangestoken met het plantjes-virus🌿🌲🌱 Deze prachtige pot verdiend ze zo ontzettend! Kunnen we weer shoppen voor een mooie plant 💚

 • Wat een toffe plantenpot!♡♡ Ik hou van planten in huis en het is natuurlijk nog leuker als ze in zo’n mooie pot staan! Dus ik doe graag mee!

 • Als ik zo onbescheiden mag zijn vind ik eigenlijk dat ik m zelf wel heb verdiend 🙂 Na heel heel hard werken in mijn nieuwe huisje zou dit een heel fijne beloning zijn!

 • Ik zou heel graag een mooie witte pot van Nienke willen winnen. Waarom? Omdat hij zo mooi zal staan bij het vaasje en de kandelaar die ik van haar heb. En hij zal prachtig shinen in ons vernieuwde interieur, waarin eigenlijk alleen nog mooie plantenpotten ontbreken…

 • Begin 2019 ga ik samenwonen en de pot zou een mooie aanvulling zijn op ons vooral samengestelde interieur. Daarnaast past ie perfect bij de vaas die ik al heb van Nienke 😄

 • Het is een super mooie POL plantenpot, de verhouding klopt helemaal en de plant waar je geen pot voor kunt vinden past hier moeiteloos in. Maar je kunt de POL vaas/pot voor meerdere doeleinde gebruiken. Gewoon prachtig en ik gun de pot aan mijn vriendin, die erg ziek is en ik hoop dat ze er dan nog heel lang van mag genieten.

 • Mooi en wat heeft Nienke een herkenbare stijl. Ik zou deze pot graag aan mijn vriendin Marisca geven zodat zij ook besmet wordt met het ‘groene vinger virus’. Een plant laat je toch niet verpieteren in zo’n mooie plantenpot!

 • Super mooie pot! En als we na de verbouwing weer wat nieuwe planten in huis zetten, zouden die erg mooi staan in zo’n geweldige pot van Nienke van de Pol!

 • wow wat een beauty! die zou ik graag willen winnen. dan hebben we eindelijk een mooie pot voor onze plant op de slaapkamer. met gerenoveerd en dit zou als verrassing voor manlief één van de finishing touches zijn na al t harde werken.

 • Ik weet niet echt of ik nu de plantenpot het meest verdien maar ik vind het wel heel mooi.

  De pot past perfect in mijn mintgroene kast. Tussen de rest van mijn potten en planten

 • De plantenpot zou een mooie aanvulling zijn op de vaasjes van POL, welke ik al heb. Waarom ik te mezelf gun ☺️ Omdat ik POL producten ontzettend mooi vind.

 • Mijn goede voornemen is om in mijn net verbouwde huisje eindelijk planten neer te gaan zetten (voorheen had ik nooit planten in huis.) Maar heel veel plantenpotten vind ik niet erg mooi maar deze, wauw, past perfect in ons interieur. Hebben jullie dan ook nog een tip voor een fijne plant?

 • Wow die is mooi! Ik gun ‘m eigenlijk gewoon mezelf 😅🤣 zou prachtig staan in ons nieuwe jaren 30 huis waar we in februari de sleutel van krijgen 💕

 • Wat leuk om door de mail van Nienke ook jouw blog ontdekt te hebben. Nou, ik word heel blij van dit nieuwe item van Nienke en wil hem wel winnen. En waarom dan?: wij komen 1x per jaar naar haar winkel en genieten van al het moois en kopen dan ook altijd iets van Pol♡♡
  We hebben de vaas voor de geknakte bloem, een waxinelichtje, een andere vaas, eierdopjes, etc. Daar bovenop is Nienke een ontzettend innemende persoonlijkheid en drinken we een kopje koffie en hebben een leuk gesprek. Het is heel relaxed om in haar winkel te zijn. Ook jij succes met alles!

 • Voor mijn lieve man….we willen samen een gedenkhoekje maken waar symbolisch een boompje mag groeien. Deze prachtige bloempot zou een hele mooie basis vormen voor een plekje voor ons meisje.

 • Als ik in Amerongen ben, kom ik altijd genieten van de prachtige kunstvoorwerpen. Ik kan er zo van genieten. De kleuren en de vormen zijn zo mooi. Je wordt ook gastvrij ontvangen in de knusse huiskamerwinkel.

 • Dag Sanne,
  Sinds juli wonen wij in een nieuw huis waar we ook gekozen hebben voor een minimalistisch en Scandinavisch design. Er is veel hout te vinden met een combinatie van warme tinten. De muur verven zoals jij hebt gedaan durven wij nog niet.. onze sfeer wordt voornamelijk bepaald door planten. Alleen is onze urban jungle nu wel zo uitgebreid dat ik op zoek ben naar mooie potten zodat ik ook hier de rust in kan brengen. Wie weet durf ik na eenheid met deze plantensoort me ook aan een muur te wagen 🙂. Fijne feestdagen! Groet uit Limburg, Stephanie

 • Heel mooi😍 Zou perfect in ons nieuwe huisje passen. Kan niet wachten om te verhuizen en dit mooie werk van Nienke zal een mooi begin zijn❤️

 • Soms zie je iets en ben je op slag verliefd….. ik ben al tijden op zoek naar een mooie witte pot voor in mijn keuken en deze plantenpot is precies wat ik zocht. Echt een plaatje!

 • Heel graag! Prachtig is hij! Nu vooral terracotta potten in huis, maar ik vind het toch wat donker. Deze maakt het mooi wat lichter!