Show-Up 2018 bezoek gecombineerd met de prognose richting 2020.

Ik vind het altijd weer een feest om naar het Show-Up event te gaan. En afgelopen zondag mochten we weer! Deze keer niet hoeven na te denken over de overstaptijden en of dat je alle aansluitingen wel haalt. Nee, we gingen voor het eerst met de auto. Wat een heerlijkheid was dat! Na een paar uur rijden kwamen we aan bij het Expo Haarlemmermeer. Vorig jaar was de indeling al veranderd maar dit keer gingen we door een andere ingang naar binnen. En stapte we gelijk in het walhalla van mooie ontwerpen.

Ik kan je in deze blog alles wel vertellen, maar ik dacht dat word een beetje langdradig. Dus lijkt het mij leuk om vooral veel beelden met jullie te delen en daarnaast de stijlruimtes in de woontrends van 2019, vertaald door buro Jan Trendman.

 

Show-Up door mijn ogen

Elk jaar is het ontzettend leuk om hier naartoe te gaan. En deze keer vind ik het zelf de leukste editie. Er hing een goede sfeer en het leuke was om alle bekenden weer te zien en te spreken, maar ook om weer nieuwe mensen (ontwerpers) te ontmoeten. Maar daardoor merk ik wel dat we een groot gedeelte van het event niet hebben kunnen zien. Eigenlijk zouden we het in twee dagen moeten gaan bezoeken. Voor mijn gevoel wordt het toch elk jaar weer een beetje groter.

 

Jenna Postma/ Woodumix/ Foekje Fleur/ French Toast Studio

 

                       Red Fries/ Kreafunk/ Kloq

 

Spring Copenhagen/ Floris Hovers

 

Hella/ Patrick Hartog/ Puc

 

BAM keramiek/ Atelier Pierre/ Valence Modular/  A’Domo/ StoryTiles/ Heinen Delfts Blauw

 

Puik/ Frederik Roijé

 

Andersen

Studio Harm en Elke/ Renate Nederpel/ Clayform/ Seletti

 

Studio Hamerhaai/ Rijkswachters

 

Olislagers/ Ogreen

 

Prognose woontrends richting 2020

Elk jaar staan er op Show-Up trendpresentaties in de vorm van lezingen maar ook is er een plek op de beurs waar je de trends echt kan beleven en voelen. En dat laatste wil ik graag met jullie delen. Deze trends zijn vertaald door buro Jan Trendman. Om de juiste informatie door te geven zal ik je de content letterlijk vertalen wat er bij de “stand” trend stond.

 

Trend 1: SOFT SENSE

Deze trend is een antwoord op de hardheid die we dagelijks op het nieuws aan ons voorbij zien komen én het is een reactie op de ontmenselijking veroorzaakt door een toenemende digitale wereld. We keren ons naar de menselijke maat, het empathische gedeelte van ons mens-zijn. Zachte ronde aardse vormen nodigen uit om om aan te raken, te liefkozen en te omarmen. Huid in verschillende gedaantes zijn inspiratie bron en referentie punt voor textuur en kleur. De ‘Oudens’ die we al een paar seizoenen in allerlei design segmenten tegenkomen weten nog steeds te intrigeren, voor dit seizoen verschijnen ze in kleurkaarten met wolwitten, zacht paars blauw, abrikoos tinten en koper. Een thema om te omarmen.

 

 

Trend 2: OUTLANDISH

Utopische sprookjes bestaan! In dit thema wordt virtuele virtuositeit gecombineerd met flora en fauna op een manier die doet verwonderen en verbazen. de creatieve verbinding tussen technologie en de natuur creëert een ervaring waarmee de even uit je dagelijkse grid kunt glippen. Er komt een filter, een masker over de werkelijkheid waarmee je door de ogen van een insect kunt kijken. Dessins zijn exotisch en expressief in warme tropische kleuren, afgewisseld met transparante materialen en wiskundige vormen is het een spannende combinatie tussen klassieke vormgeving en surreëel futurisme.

 

 

 

Trend 3: CRAFT FACTORY

DE opmars van kleur is design en interieur wordt gecombineerd met een handmatige kwaliteit en een boodschap voor verandering. Een verandering naar een wereld van hergebruik en circulair denken van onze leefwereld, anderzijds is het een beweging van inclusiviteit en diversiteit en een kakafonie van ‘wij’ en ‘zij’ denken. Door ‘open source’ design; een maak industrie van én voor iedereen zal onze wereld steeds wezenlijker veranderen. De patronen, kleuren en vormen van dit nieuwe zelf maken worden haast kinderlijk zichtbaar toegepast en stemmen tot vrolijkheid en optimisme, de antidota van een grijze toekomst.

 

 

 

Trend 4: EVERGREENS

De behoefte aan meer groen en natuurlijk leven wordt op een historische, klassieke manier vorm gegeven in deze landelijke design trend. We halen de natuur in huis door organische materialen te gebruiken en combineren dit met historische bloem-, fruit- en exotische dieren patronen. Er ontstaat een uitbundige, eclectische mix van bloemen en krullen. Belangrijk in deze trend zijn de achter- en ondergronden van diepe, donkere tinten; bijna zwart aubergine, diepe donkere groenen en intense donkere klei roden dragen bij aan een mysterieuze aangename atmosfeer die uitnodigt om dicht bij elkaar te kruipen en lang met elkaar te tafelen.

 

 

 

Welke prognose trend past het beste bij jouw? En welk merk vind jij het mooist?

 

Liefs Sanne

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.