Kalanchoë, een mooie verrassing voor in je tuin.

Zoals jullie misschien al wel weten hebben we onze achtertuin een hele make-over gegeven. Wanneer alles weer lekker fris in de lak zit en de plantenbakken weer klaar staan is het tijd voor de beplanting. Zo hebben we de grote bakken al voorzien van mooie groeiers en bloeiers, maar voor de tafel en de pergola hebben we nog een paar plekjes vrij gehouden. Wanneer je planten koopt is het belangrijk dat je goed kijkt waar de planten kunnen staan. In de zon, half schaduw of schaduw. Zo staan de plekken waar we mee aan de slag gaan in de volle zon. Daarom wil ik er graag sterke planten. En dat is de Kalanchoë!

 

Kalanchoë 

Je kent deze plant vast en zeker wel als kamerplant, maar wat veel mensen niet weten is dat je hem ook juist goed voor buiten kan gebruiken. Dit geld in de periode van half mei t/m half september. Bij temperaturen van tien tot dertig graden. De Kalanchoë is een vetplant en die staan er om bekend dat die makkelijk in onderhoud zijn. Zo ook deze plant! Hij heeft maar één keer in de twee weken water nodig (dan moeten de omstandigheden wel goed zijn. Bij erg warm weer zal de plant dan ook zeker meer water nodig hebben.) en één keer in de maand de voeding. De Kalanchoë kan ook in half schaduw of schaduw staan. Dus een super makkelijke plant!

 

 

Het is een een vrolijke plant met diverse kleuren (primaire of stijlvolle pasteltinten) en bloeivormen zoals enkelbloemig, gevuldbloemig en specialties. Eigenlijk voor ieder wat wils. Er zitten veel knoppen aan de Kalanchoë dus hij zal lang in bloei staan, wanneer je de uitgebloeide bloemen er uithaalt blijft de plant er mooi verzorgd uitzien tijdens zijn bloeiperiode. Wanneer hij is uitgebloeid kan de groene vetplant mooi staan in bijvoorbeeld de slaapkamer voor een beter binnenklimaat. ’s Nachts hebben ze namelijk een hoge zuurstofproductie.

 

Mijn ervaring

Voordat ik over mijn ervaring spreek wil ik een soort met je delen die ik zelf nog niet heb gezien. Dat is de Kalanchoë Croco. De naam past perfect bij de uitstraling van de plant, want wanneer je naar de bloemen (bloemblad) kijkt heeft het de structuur die je doet denken aan een krokodil. Ook heeft deze plant een mooie fel groene kleur.

 

 

Ongeveer een week geleden heb ik de planten in de potten geplant en met de grote schaal heb ik gewerkt met hoogte verschillen. Dit geeft geeft een speels effect aan de strakke plantenbak. En het leuke is dat je elke plant nu goed kan bewonderen!

 

 

Nu dat we een week verder zijn heb ik natuurlijk kunnen zien hoe de planten het doen. Ik heb de planten wel wat meer water gegeven dan de één keer in de twee weken. Maar de planten staan dan ook al vanaf tien uur tot ongeveer vijf uur in de volle zon! Dus geef ik ze om de dag water en dat vinden ze erg fijn. De bloemen staan volop in bloei en de zijtakken krijgen ook al knopjes. De bloemen geven zoveel kleur en gezelligheid aan de tuin, waardoor ik er graag naar kijk wanneer ik weer eens een rondje door de tuin loop om te kijken hoe het er voor staat. Niet alleen buiten hebben we er plezier van, ook als je binnen bent vallen de Kalanchoës op. We zijn er dan ook erg blij mee!

Welk type ik het mooiste vind is lastig te zeggen, maar de gevuldbloemigen geeft wel meer body en een extra vleugje romantiek aan de tuin. Wat mij alleen wel is opgevallen is dat de Kalanchoë Croco die fel groen van kleur was nu iets doffer gecombineerd met licht rode tinten van kleur is geworden. Dat zal vast en zeker door de volle zon komen. Nu blenden de kleuren van de planten nog beter met elkaar.

 

 

 

Wat is jouw favoriete Kalanchoë?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Always Kalanchoë. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.