Barkrukken, passend in elk interieur en die heerlijk zitten!

Sinds dat we het nieuwe plan voor een groot gedeelte in de basis hebben uitgevoerd, matchen er een aantal meubels niet meer met de kleuren van nu. Zo hebben we de Ferm Living plantenbak al verkocht, waar we binnenkort weer een nieuwe kleur voor in de plaats krijgen. Alleen de design barkrukken passen echt niet meer in het nieuwe kleurenpallet, wat voor mij dan echt een doorn in het oog is.

Dus opzoek naar nieuwe! Zo hadden we eerst al de Pause Barkrukken van Woud in gedachten, maar toen we dit jaar de lancering van de nieuwe Loft barkruk van Muuto zagen waren Ronald en ik beide spontaan verliefd. Niet alleen verliefd op de vormgeving, ook zag hij er erg comfortabel uit. Beide twee belangrijke kenmerken die we voor een barkruk zochten. En de Hee Bar Stool van HAY die krijgen een plekje in de zomer aan onze toekomstige buitenkeuken.

 

Loft Barkrukken

De Muuto Loft Barkruk is in 2018 uitgekomen en is ontworpen door Thomas Bentzen. De twee doelen die je terug ziet in zijn ontwerpen zijn eenvoud en functionaliteit, ook vind je in zijn objecten terug dat ze aan de behoeftes voldoen en nieuwsgierigheid opwekken.

 

Weetje: Thomas Bentzen is zijn designer carrière begonnen bij Louise Campbell, hier heeft hij vijf jaar gewerkt.

 

Het goede aan deze barkruk is dat het ontwerp is bedacht zodat hij in geen één interieur zal misstaan. De strakke lijnen met eenvoud past heel mooi bij de Scandinavisch look. De moderne stijl en het frame blenden ook heel goed bij de industriële stijl.

 

 

Het frame is gemaakt van gelast staal met daar overheen een acryl poedercoating die in 4 verschillende kleuren gespoten kan worden. Zo is er keuze uit wit, zwart, Dusty roze en Dusty groen. Voor het zitvlak kan je kiezen uit drie opties: naturel (beuken en eikenhoutfineer en afgewerkt met een kleurloze lak), gekleurd en gestoffeerd.

Het leuke is ook dat er op dit ontwerp ook een stoel is gemaakt. Hier zit ik ook nog over na te denken om die te combineren met de andere stoelen bij de eettafel. Het zou denk ik wel erg mooi staan. Maar dat is voor de toekomst!

 

Resultaat keuken

Ik zat zelf tussen twee kleuren te te twijfelen, Dusty roze of Dusty groen. Uiteindelijk hebben we er samen voor gekozen om voor Dusty groen te gaan. Het contrast met het hout en groen vinden we net iets spannender en het is een kleur die we steeds terug laten komen. Helemaal handig wanneer ik weer eens een verander dwang heb in huis. Zo kunnen we er  extra lang van gaan genieten! En het zitcomfort!? Daar is niks over gelogen, want ze zitten echt heerlijk! Dat word lang na tafelen na het ontbijt of het avond eten. Oftewel barkrukken om aan te raden!

 

 

Voor welke kleur zal jij gaan voor in je interieur?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.