Het vragen uurtje met Hester de Wolff

In deze rubriek geef ik jullie om de 6 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

 

Deze week praat ik met: Hester de Wolff

 

 HESTER DE WOLFF COLLECTING • RESEARCH • DESIGN

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?
Mijn naam is Hester de Wolff, en ik woon sinds 4 jaar in Utrecht. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de HKU richting Product Design. Sinds november 2016 deel ik samen met een aantal oud klasgenoten een studio waarin ik maak en creëer.

 

 

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?
Vroeg op de basisschool wist ik al dat ik naar de kunstacademie wilde gaan. Toen ik daar uiteindelijk in aanraking kwam met porselein ben ik verliefd geworden op het materiaal. Nu werk ik in opdracht en probeer daarnaast mijn eigen studio steeds verder te ontwikkelen.

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent ?
Eigenlijk is dat de Lab serie die ik een paar weken geleden heb afgerond. Deze serie die uit verschillende kleuren schalen bestaat is de eerste serie die ik helemaal onafhankelijk in onze studio heb kunnen maken. Deze onafhankelijk maakt mij trots. Daarnaast communiceren de schalen een minimalistische verschijningsvorm met hele rijke kleuren. De combinatie van die twee dingen is voor mij een heel interessant gegeven waar ik graag mee door wil gaan.

 

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Natuur is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Met name de verfijning, kleurencombinaties en texturen spreken mij erg aan. Daarnaast kan het kleinste detail of een groots gebaar inspirerend zijn.

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?
Wat mij inspireert zijn ontwerpers/studio’s die minimalistisch te werk gaan in zowel product als presentatie of kleurgebruik. Voorbeelden daarvan zijn voor mij COS, Studio Rens, Marenforme, Earl.ST, Ērthe, Oform Jewelry, CEREAL, Kinfolk, Entertheloft en Joko. Afwerking en precisie is een ander aspect wat altijd mijn aandacht trekt, het werk van Frans Ottink en Lenneke Wispelwey zijn hier voor mij mooie voorbeelden van.

 

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?
Jaren 50 / 60 gemixt met moderne invloeden. Daarnaast ben ik gek op planten, bloemen en lichte kleuren.

 

Welke kleur past het beste bij jou?
Zachte nude tinten. Omdat ze zo simplistisch en verfijnd zijn.

 

 

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?
Over vijf jaar wil ik mijn studio verder hebben ontwikkeld. Ik zou het heel leuk vinden om dan met mensen samen te werken die uit een andere discipline komen, bijvoorbeeld een meubelmaker, graficus, documentairemakers of laborant. Om nog meer gelaagdheid aan te brengen in het werk dat ik maak.

 

Een kleine binnenkijker bij Hester:

 

Dank je wel Hester voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Hester Website  of op haar Instagram.

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.