Ikebana

Vazen je kunt er niet genoeg van hebben en het liefst staan ze door mijn hele huis heen gevuld met de mooiste bloemen! Dat je in elke ruimte word ontvangen door de liefde. Nu vinden sommige mensen het soms een beetje lastig om de bloemen mooi in een vaas te schikken. Dan kan ik je vertellen dat ik hiervoor de juiste vaas heb gevonden. Dat is de Fritz Hansen Ikebana vase, die ontworpen is door Jaime Hayon. Buiten dat deze vaas erg handig is, geeft de vormgeving een luxe uitstraling! Hier door hoef je de vaas niet helemaal vol te zetten met bloemen, maar is het juist ook erg mooi om het minimalistisch te houden. En doordat er een messing frame in de vaas staat, waar allemaal gaten in zitten verwerkt, kan je de bloem(en) op de juiste plek schikken. Handig toch!

 

 

De naam (Ikebana) van de vaas is een traditionele Japanse bloemschikkunst, waar ze de bloemen, planten en andere materialen voor gebruiken. Bij deze schikking word er ruimte gecreëerd door een minimaal aantal materialen in niet-symmetrische lijnen neer te zetten. Dus eigenlijk een balans van niet-balans. Door de schikking zo minimalistisch mogelijk te houden, laten ze op deze manier de schoonheid en het leven van de bloemen, planten of stengels zien. Dus eigenlijk een hele andere manier van bloemschikken dan dat wat wij hier in de westerse cultuur gewend zijn. Hier zie je vaak dat er met symmetrie gewerkt word of dat het belang van kleuren belangrijker zijn.

De naam Ikebana komt af van de woorden Ikeru (leven, weer tot leven wekken) en Bana (bloem).

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik deze stijl één keer op mijn opleiding (Bloem & design) heb uit kunnen voeren en ik moet je zeggen het is een stuk moeilijker dan dat het er uitziet! Daarom heb ik de schikking in de Ikebana vase bij mij zelf gehouden en gewerkt met bloemen uit eigen onze eigen tuin. Want juist in deze periode kom je veel mooie bloemen tegen die je fijn op de vaas kan zetten.

 

 

Welke bloem zou jij willen laten stralen in deze gave vaas?

 

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Republic of Fritz Hansen. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • Ja om verliefd op te worden Lisette! Het schikken van de bloemen gaat een stuk sneller en je hoeft er maar een paar in te zetten en het is dan een kunstwerk op zich.
      Echt een aanrader!

      Liefs Sanne