Addicted

Elk jaar heb ik wel een nieuwe “slechte” verslaving. Zo kon ik vorig jaar niet van de witte chocolade afblijven. Nu heb ik sinds kort met mezelf een afspraak gemaakt dat ik één keer in de week iets lekkers mag hebben en dit jaar is mijn verleiding ijs. Chocolade ijs blijft altijd lekker, maar ik vind het nu ook erg lekker als de smaak fruitig is. Uit ervaring weet ik dat vers zelfgemaakte dingen veel lekkerder zijn dan uit een verpakking en buiten dat is het denk ik ook nog eens gezonder. Zo maken wij onze ijsjes al een tijdje met de Zuko quick pop maker, inderdaad van het merk Zuko. Ik vind dit echt de ideale manier om snel ijsjes te maken. Je legt de quick pop maker de avond van te voren in de vriezer en de dag zelf blend je bijvoorbeeld wat sinaasappelen gecombineerd met wat aardbeien, het sap schenk je in de maker (wel eerst even de bijgeleverde stokken er in laten hangen, anders word de mal te vol en krijg je ze er minder makkelijk er uit) je wacht ongeveer zeven tot tien minuten en klaar is je ijsje. Zo kan je eindeloos variëren met de smaken. Wat ook lekker is om fruit/ compote te mengen met yoghurt, wanneer je dit ligt met elkaar door mengt krijg je een gemarmerd effect in je ijsje.

 

 

Maar waar ik mij nog niet in had verdiept is dat Zuko ook een tool set heeft waarmee je heel creatief aan de slag kunt gaan. De set bestaat uit een lepel om stukjes fruit in de mal te plakken, drie schenk bekers, een hoek standaard om diverse lagen in je ijsje te maken met diverse smaken, een pen om de binnenkant van het ijsje een andere inhoud te geven en er zitten nog twee stansvormen in om bijvoorbeeld een hart of een ster uit fruit te steken.

Dus eigenlijk kan je eindeloos variëren. Zo ben ik ook aan de slag geweest zie hier mijn creaties.

 

 

Wanneer je een paar ijsjes hebt gemaakt en je wilt er nog een paar nieuwe er bij maken, dan kan je de overige ijsjes bewaren in de bewaarbox. Deze kan je ook in de vriezer zetten zodat je er altijd een paar op voorraad hebt staan. Erg handig wanneer je met dit mooie weer bijvoorbeeld een verjaardag hebt. Over verjaardagen gesproken voor kinderen hebben ze mallen in de vormen van dieren die in thema’s zijn verwerkt, zoals bijvoorbeeld de oceaan. Hier kun je ijsjes maken van allerlei vissen, deze moet je alleen wel acht uur voor tijd maken en in de vriezer zetten. Ronald en ik hebben zelf nog geen kinderen maar stiekem vinden we dit zelf ook wel erg leuk.

 

 

Hoe zou jij je ijsje willen maken? Ik ben benieuwd!

 

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dank je wel Maaike!

   Ja daar heb je ook helemaal gelijk in, je kan zoveel variaties maken wat voor de kinderen inderdaad ook ontzettend leuk is.
   En ze hoeven niet zo lang te wachten op het ijsje (vinden ze ook wel belangrijk ;)).

   Liefs Sanne