Een kijkje door de ogen van Studio Binnen

In deze rubriek geef ik jullie elke maand een kijkje in het leven van verschillende interieur stylisten, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

 

Deze week nemen we een kijkje bij: Danielle Puma

 

 

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

Hi, ik ben Danielle, 36  jaar en woon met mijn man en tweelingdochters van 6 jaar in Utrecht. Ik ben eigenaar van Studio binnen, een interieurontwerp bureau. Als interieurstylist richt ik vooral woningen voor particulieren in. Vaak vragen mensen mij hen te helpen als ze een nieuw huis laten bouwen of gekocht hebben, of willen mensen na jaren eens een ander interieur. Ik help mensen verder met een advies voor indeling, stijl, kleur, verlichting en meubels op maat.

 

 

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Dat is een lange en leuke reis geweest! Na mijn studie Internationale Betrekkingen, wilde ik de wereld verbeteren en dacht aan een internationale baan bij een goede doelen organisatie. Na een paar buitenlandse projecten in ontwikkelingslanden, kwam ik erachter dat zo’n bestaan toch niet bij mij past. Ik heb vervolgens 10 jaar in Nederland maatschappelijke projecten opgezet vanuit het bedrijfsleven en besloot 6 jaar geleden om in deeltijd de studiebanken weer in te gaan, maar dit keer voor een creatieve opleiding. Ik heb een aantal opleidingen gevolgd voor interieurstyling en binnenhuisarchitectuur en 2 jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Het was een grote stap, maar vanaf de eerste dag heeft het heel goed gelopen en het is heerlijk om nu iedere dag met mijn grote passie bezig te mogen zijn! Ik ben blij dat ik mij hart heb gevolgd en het roer heb omgegooid!

 

Op welk project ben je het meest trots?

Dat is moeilijk kiezen, alle projecten zijn op hun eigen manier zo leuk. Ik ben vooral blij en trots als mensen nadat een project is afgerond mij vertellen dat hun huis nu eindelijk echt als thuis voelt en dat ze zo van het resultaat genieten. Ook ben ik trots op mijn bedrijf, alle tijd en liefde die ik erin heb gestopt komt er ook weer uit en dat is zo gaaf.

 

 

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

Mijn stijl is een mix van Scandinavisch design aangevuld met items uit andere stijlen zoals midcentury klassiekers en industriële meubels. Ik kom voor mijn werk dan ook zoveel prachtige meubels en accessoires uit verschillende stijlen tegen!  Ik houd erg van een rustige serene sfeer, maar er moet wel wat kleur in een interieur zitten. Je vindt bij ons thuis weinig witte muren! En ik vind het belangrijk dat een interieur persoonlijk en origineel is, mensen moeten in ons huis binnenkomen en meteen snappen dat wij er wonen. Het moet geen showroom worden.

 

Wat is je favoriete merk waar je het liefst mee werkt?

Als ik een mooi item zie, blijkt deze eigenlijk altijd van een Scandinavisch merk te zijn. Ik houd van hun simpele en sobere ontwerpen en ze zijn echt tijdloos. Het is lastig kiezen, maar Hay, Menu, &tradition en Gubi vind ik wel echt toppers.

 

 

Wat is je favoriete kleur en welke band heb je met deze kleur?

Dat is toch wel blauw. Ik vind het een mooie rustige kleur en je hebt hem in zoveel nuances; blauwgrijs, petrol, denim. Daarnaast combineert de kleur eigenlijk met alles.

 

 

Welke must-have kan volgens jou niet ontbreken in het interieur?

Mag ik er ook een must-do van maken? Dat is namelijk een beetje liefde en aandacht in je interieur stoppen!  Het gaat er niet zozeer om wat je in het huis hebt staan, maar dat je tijd en aandacht besteed om je huis gezellig te maken. Verse bloemen, een leuk gestyled hoekje, eens schuiven met je opstelling. Je ziet het echt als mensen liefde in hun huis hebben gestopt en er een gezellig en persoonlijk plekje van gemaakt hebben.

 

Een kleine binnenkijker bij Danielle :

 

 

Dank je wel Danielle voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Danielle Website  Facebook of op haar Instagram.

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.