GENIETEN met grote letters.

Wat hebben we een geluk dat het op dit moment al zulke zomerse temperaturen zijn. Mooi weer ja dat betekent dat je weer heel graag in je eigen achtertuin wilt gaan genieten. Het onkruid word tussen de tegels weg gehaald, er worden mooie planten in de tuin geplant en ja dan wil je het eigenlijk ook heel graag buiten net zo gezellig hebben als binnen. Vorig jaar miste we echt nog een lounge gedeelte in de tuin dus dat is het gedeelte wat we dit jaar gaan aanpakken. We hadden vorig jaar al een soort scheiding gemaakt tussen de moestuin/ eetgedeelte en de toekomstige lounge gedeelte. En dit jaar hebben we voor een deel planken aan de scheiding gemaakt, zodat je snel en makkelijk een apart hoekje krijgt in je eigen tuin waar je je fijn kunt terug trekken. Nu dat de planken op zijn plek zitten is het tijd om het hoekje dan ook aan te gaan kleden. Eigenlijk toen alles een plek had gekregen miste we toch nog een tuinhaard. Dit geeft s’ avonds zoveel gezelligheid en warmte, wanneer het buiten is afgekoeld en toch nog even buiten wilt blijven genieten. Buiten dat geeft het je tuin ook echt een meer waarde, zo creëer je nog meer een huiselijk gevoel en het staat ook nog eens erg mooi .

En ja dan kom je bij de vraag welke? We wouden er wel één met een rookkanaal, zodat de rook geleidelijk naar boven gaat. Dit is ook wat vriendelijker voor je buurt en ja wat natuurlijk ook fijn is, is dat je zelf ook niet zo in de rook zit wanneer de wind de verkeerde kant op staat. Je hebt ook tuinhaarden die je kunt gebruiken om op te “koken”, dit is voor ons niet echt van toepassing omdat we waarschijnlijk ook nog een buitenkeuken krijgen in de zomer.

 

 

Toen kwamen we uit bij Kachel en Co op de site waar ze diverse tuinkachels en barbecues  voor de tuin verkopen. Wij gingen natuurlijk op zoek naar een mooie tuinhaard. Zo kwamen we deze mooie terrashaard tegen die strak vormgegeven is. Deze heeft een mat zwarte tint en is van gecoat staal, waardoor het niet zo snel zal gaan roesten. Hij komt netjes en snel binnen als deze op voorraad is. Erg gebruiksvriendelijk en makkelijk en snel in elkaar te zetten. Wij zijn erg blij met de terraskachel en de prijs en kwaliteitsverhouding is prima in orde. Bij ons staat hij nu ongeveer alweer drie weken buiten en hij ziet er nog mooi strak uit en is makkelijk schoon te maken na het gebruik door de handige asla die er in zit. Het leuke en handige is ook dat er aan de onderkant een openruimte zit waar je je voorraad houtblokken droog kunt bewaren. Zodat je makkelijk een nieuw blokhout er bij kunt leggen om zolang mogelijk te genieten van de heerlijke sfeer in de tuin.

Op dit moment is het lounge gedeelte helemaal klaar om van de zomer te genieten, wat we stiekem nu al volop aan het doen zijn.

 

 

Welke tuinhaard zou jij graag in je tuin willen hebben staan?

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Kachel en Co. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.