Mijn 5 favorieten van keramiek

Wanneer ik aan keramiek denk, dan denk ik aan kwetsbare puurheid. En wanneer ik een ontwerp zie in dit materiaal, krijg ik een verliefd gevoel met de gedachte die wil ik hebben! Jammer genoeg wanneer de portemonnee het niet toelaat, is het voor mij ook verstandig om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven en het juist niet op te zoeken.

Maar zo af en toe mag je je zelf verwennen met dit moois, zo heb ik nu al het mooie werk van Studio Lenneke Wispelwey, Foekje Fleur, Studio Elke van den Berg, Jorine Oosterhoff en Hella Duijs bij elkaar gespaard en staan ze op een mooi plekje in ons interieur.

Buiten al deze bekende designers met al het moois wat ze maken, is er nog veel meer moois te zien en hier van heb ik een top vijf favorieten lijstje gemaakt. Gewoon omdat ik er geen genoeg van kan krijgen!

 

1. Katharine Morling

Katharine ontwerpt sculpturen van porselein, die lijken op 3-dimensionale tekeningen en mooie stille levens. . Elk stuk  is geïnspireerd door haar persoonlijke verhalen. Het werk is gemaakt zonder glazuur zo geeft het elk “verhaal” een pure uitstraling. Ik vind haar werk adembenemend en kan er wel uren naar kijken.

 

2.  Studio Pluis

Ik ben dol op eten en hoe bijzonder is het wanneer er ook een stukje beleving bij het eten word geserveerd door middel van het service. De Tasting Senses van Sanne Muiser is een mooie manier om volledig te genieten van eten. Alle zintuigen komen hier aan bod. Op een speelse manier heeft Sanne een mooi servies vormgegeven die al je zintuigen uitnodigen om een complete smaak en beleving te geven aan je diner. Zo wil ik wel elke dag eten.

 

3. Mickey Philips

Mickey kwam ik een tijdje geleden tegen via het web. Ik werd blij verrast toen ik het ontwerp Played zag. Wat een slim en mooi ontwerp. Het zijn borden in verschillende tinten en geometriche vormen, die worden geleverd met een handgemaakte houten wandplank, waar de borden aan de muur op kunnen rusten. Als het aan de muur hangt doet het me denken aan de amsterdamse huisjes. Het is dus multifunctioneel met een leuke knipoog naar kunst. Ik ben echt verliefd op dit ontwerp en buiten dat maakt ze ook nog andere mooie producten.

schap_ps-1920x1278

4. Roos Sanders

Roos en haar mooie werk leerde ik in 2015 kennen op de dutch design week. Wat een prachtig keramiek maakt ze. Van de mooie en snoezige opberg hertjes, de luie kandelaars tot aan een kledinghanger van porselein en leer. En niet te vergeten de prachtige muziekdozen. Ik ben helemaal weg van haar werk, omdat er in elk ontwerp een leuke twist zit.

5. Studio Arhoj

Wanneer je van drama en een gekke twist houd, dan is dit merk echt iets voor jou. Ze ontwerpen veel potten met druipers aan de zijkanten en maken kleine objecten met gezichtjes er op, die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je ringen, maar het is ook leuk om een paar in een groepje te presenteren. Zo stelen ze de show van je ruimte, omdat je niet uitgekeken raakt.

 

 

Wat is jou favoriet? En word jij net als ik ook zo blij van keramiek?

 

Liefs Sanne ♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.