Have a break

De kerst is voorbij, en dan jeuken mijn handen ontzettend om de kerstboom af te tuigen en om gelijk al weer de kerstversiering naar de zolder te verplaatsten. Eerlijk gezegd zo zag mijn tweede kerstdag er uit. Wat fijn! We kunnen nu weer lekker door de kamer heen dansen. Op naar het nieuwe jaar!

Het afgelopen jaar hebben we een nieuwe tafel gekocht, van een rechthoekige naar een ronde. Hierdoor hebben we meer ruimte gekregen in onze woonkamer. We zijn erg blij met de eetkamertafel en ja daar staan dan ook nog steeds de oude stoelen om heen, op zich best wel leuke verschillende stoelen. Alleen ik ben toe aan een soort dezelfde type design stoelen. Dit creëert meer rust. Waar ik zo aan toe ben in ons interieur. Buiten dat de stoelen uit één en dezelfde soort en type model moet bestaan, moeten ze er ook een beetje luchtig uitzien. Wanneer je een kleinere ruimte hebt dan kan je beter er geen massieve meubels in gebruiken. Dit maakt meestal de ruimte veel kleiner. Dus ik ben opzoek gegaan naar een stoel waar je doorheen kunt kijken. Ik heb lang nagedacht over een draadstoel die je de afgelopen jaren ook veel tegen kwam in de interieurbladen maar ook op social media. Maar ik heb het gevoel dat het voor mij ook niet zo heel lang meer in trek is. Dus opzoek naar meer iets tijdloos en wat je makkelijk kunt combineren met diverse stijlen. Toen kwam ik uit op de J77 Chair stoel van het merk HAY ( dit meubel is ontworpen door Folke Palsson). Deze stoel is gemaakt van gezeept beukenhout ze zijn ook nog in vier andere kleuren verkrijgbaar.

Ik vind het ook fijn dat deze stoel niet al te groot is waardoor er in plaats van vijf nu ook zes stoelen aan de tafel kunnen staan. De stoel zit erg fijn, het enige waar ik nog even aan moet wennen is dat het zitgedeelte minder lang is dan de vorige stoelen. Maar voor de rest ben ik helemaal in de wolken van dit mooie design.

Een leuk weetje over deze eetkamerstoel is dat deze is ontworpen voor de FDB – de Deense Consumentenbond Co-operatieve Society. Wat belangrijk was bij de productie van de J77 Chair is vooral een functionalistisch design. Na een paar kleine aanpassingen in het design kunnen deze mooie stoelen nu ook in een ieder interieur stralen.

 

Ben jij ook zo verliefd op deze mooie stoel?

 

Liefs Sanne❤

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.