Het vragen uurtje met ClubGeluk

 

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met:  Club Geluk

427407_332927126760192_1163564532_n

Zouden jullie wat over je zelf kunnen vertellen?

M: Ik ben Marieke en ben 37 jaar en heb 2 zoons van 10 en 12 jaar. Ik ben Club Geluk in 2003 begonnen met het ontwerpen van stoffen met een vintage look and feel

B: Ik ben Barbara 42 jaar en moeder van twee dochters. De dames zijn 10 en 7 jaar oud. Ik ben schoonheidsspecialiste geweest en daarna heb ik op een kinderdagverblijf gewerkt. Toen ik zelf moeder werd ben ik gestopt met werken.

clubgelukprofiel

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

M: Ik studeerde aan het instituut voor fashion management en design en communicatiewetenschappen aan de UVA. Daarna was ik communicatie dame bij shoebaloo en reclamebureaus. Gedurende mijn studies werkte ik bij Kitsch kitchen. Ondertussen begon ik erbij Club Geluk.

B: Toen ik eenmaal een baby had gekregen en gestopt was met werken ben ik gaan haken. Gewoon zelf geleerd door te gaan doen. Toen mijn oudste naar school ging heb ik Marieke op het schoolplein ontmoet. Zij had haar eigen label, Club Geluk. Marieke vroeg mij of ik bij haar op het atelier workshops wilde komen geven. Dat ben ik gaan doen en dat bleek heel erg leuk. En zo zijn we met elkaar samen blijven werken.

portretclubgeluk

Wat is het eerste ontwerp waar jullie erg trots op bent?

M: De eerste stoffencollectie! En qua breisels: op elk nieuw ontwerp wat ik maak ben ik trots. Totdat er weer een nieuw ontwerp komt. Op de gebreide zoon ben ik erg trots omdat het zoveel navolg kreeg. Verder ben ik trots op ontwerpen die conceptueel kloppen en waarbij ik de vorm echt moest overmeesteren.

B: Ik ben wel heel erg trots op het boek dat we hebben gemaakt. Zoveel leuke breisels dat ik er bijna geen favoriet kan uitpikken. Alles is even goed gelukt. Ook ben ik trots op onze Danr! Men with yarn verjaardagskalender. Die is zo goed gelukt! Elke keer als ik er naar kijk (elke dag want hij hangt op de wc) moet ik weer lachen om hoe goed die breisels bij die sexy mannen passen!

cg_breipak_snot_01

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

M: overal! Ik loop de hele dag over, alles inspireert

B: Ik haal inspiratie uit mooie oude steekjes en steekjes die ik nog niet ken. Ik wil alles maken maar kom er dan achter dat ik te weinig tijd heb.

12698574_1092740940778803_6819604732697355913_o

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jullie?

M: Anna Malz vind ik leuk. Verder Banksy

B: Marieke!

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in jullie huis?

M: Vintage! En veel kringloop. Ik houd van origineel

B: Ik ben gek op laatjes, kastjes, hoekjes en prulletjes om neer te zetten. Mijn man iets minder dus we hebben een goede mix gevonden. Een paar plankjes met wat prulletjes.

hoofdstuk-binnen-breisels

Welke kleur past het beste bij jullie?

M: Licht turquoise, blauw, grijs

B: pastel tinten

 

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar staan?

M: Hopelijk in een museum!

B: Met een boekenplank vol mooie boeken zoals het eerste boek!

nudekinis-strut-your-stuff-without-stripping-off-57b97b40baf05__880

 

Dankjullie wel Barbara en Marieke voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in jullie leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Club Geluk  Website of op hun Instagram

En niet te vergeten, eind oktober komt het nieuwe boek Club Geluk en de fantastische truien uit! Neem snel een kijkje op de website on hem alvast te bestellen.

 

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.