Het vragenuurtje met Gems of Light

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Gems of Light

isla_500x500.17263422_gir0nxizZouden jullie wat over jezelf kunnen vertellen?

Wij zijn Tanya Sveda en Celinda Versluis. We zijn sinds 4 jaar vriendinnen en sinds eind 2015 werken wij samen aan onze lampenserie ‘Gems of Light’. We hebben elkaar leren kennen door onze gezamenlijke interesse in mooie vintage spullen. Tanya plaatste eens een antiek suikerpotje op Marktplaats en Celinda kocht het. We bleken dicht bij elkaar in de buurt te wonen en toen we elkaar een paar maanden later opnieuw tegenkwamen was er een klik en was de vriendschap geboren.

 Celinda (l) en Tanya (r)

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar jullie nu zijn?

Tanya heeft vanuit haar moederland Wit Rusland een liefde voor antiek en kunst meegekregen. Voor onze samenwerking restaureerde ze al bijzondere antieke lampen in Art Deco en Art Nouveau stijl en verkocht deze via haar online shop. Celinda is illustrator en bedrukt naast Gems of Light vintage porselein met haar eigen illustraties van Franse dames. Bij Gems of Light hebben we onze krachten gebundeld en dat heeft geleid tot een serie antieke lampen met een sterk grafisch karakter waardoor ze prachtig staan in een eigentijds interieur.

 Wat is het eerste ontwerp waar jullie erg trots op zijn?

Gems of Light is ons eerste ontwerp! Al zijn ze allemaal anders, onze juwelen van licht, zowel in vorm als kleur. De ene lamp lijkt op een schelp, de ander op een diamant of bloem. Dat maakt onze zoektocht zo leuk. Origineel waren deze pastelkleurige Art Deco lampen plafonnières. Wij hebben er tafellampen van gemaakt omdat we vinden dat ze op deze manier veel beter tot hun recht. We hebben een basic iepenhouten voet ontworpen met een gelaserd logo op de onderzijde. We combineren de lampen met gekleurde gevlochten snoeren.

Celinda en Tanya en lampen

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Tanya haalt haar inspiratie uit een bijzonder schilderij, natuurlijke vormen zoals schelpen en koraal, lichtval of een mooie film. Celinda haalt haar inspiratie ook uit kunst maar ook uit dingen die ze spontaan tegenkomt; een veer op de stoep, een onverwachte bijzondere ontmoeting, een mooie zin uit een gedicht.

Maar we inspireren ook elkaar! We kunnen uren kletsen over dingen die ons boeien of verwonderen en verlaten elkaar standaard met een hoofd vol nieuwe ideeën.

GemsofLight_Lamp18GemsofLight_Lamp12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke ontwerpers inspireren jullie?

Wij hebben allebei geen specifieke ontwerpers die ons inspireren. We maken in eerste instantie vooral wat we zelf mooi vinden. Wel houden we allebei van musea bezoeken en beelden verzamelen op Pinterest. Onbewust zullen de dingen die aanspreken doorwerken in ons eigen werk.

 Welke stijl kunnen jullie terugvinden in jullie huis?

Celinda’s huis is modern ingericht. Het is een mengelmoes van design gecombineerd met vintage vondsten. Een tafeltje van de kringloop, een design stoel van Rob Parry, een stijlvol jaren 60 dressoir, kussens met grafische prints, zolang het een bijzondere vorm heeft of een mooi verhaal, krijgt het een plekje.

Tanya’s huis is klassiek ingericht, ze houdt van Franse Empire stijl. Haar huis is vol van bijzondere vondsten zoals antieke Chinese vazen, Russisch porselein, Art Nouveau lampen, schelpen, mooie stoffen en bijzondere beeldjes. Haar huis is als een Cabinet Curiosa.

lamp1Welke kleuren passen het best bij jullie?

Rood voor Celinda en groen voor Tanya.

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar hebben we nog meer producten ontwikkeld waarbij we een eigentijdse stijl hebben gecombineerd met de glans van het verleden. We hebben dan gezamenlijk een werkplek in een hoekpandje in Rotterdam waar de koffie met taart altijd klaarstaat. En we zijn dan natuurlijk nog steeds goede vriendinnen!

Een kleine binnenkijker bij Celinda:

Celinda1Celinda2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celinda4Celinda3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kleine binnenkijker bij Tanya:

Tanya3Tanya2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanya1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dank je wel Celinda en Tanya voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in jullie leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Website of op haar Instagram

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.