Kast vondst

Als interieur liefhebster, ben ik helemaal weg van mooie designs. Mijn collectie word door deze liefde steeds groter en groter en dan komt de vraag: ‘Help, waar kan ik het allemaal in kwijt?’. Inderdaad dan kom je uit op een kast, maar wel een kast waar ik mijn producten een ere plaats kan geven. Een vitrine kast is altijd erg mooi om je persoonlijke items in op te bergen. Maar ik kwam vorig jaar nog iets heel bijzonders tegen. Een milieuvriendelijke kast, die gemaakt is van 98-100% gerecycled karton en die je later ook weer kunt recyclen. Zoals je al kunt lezen is het een kartonnen kast van Raw Eco Design.

DSC_0102

Ik vind het z’n mooi concept. Je hebt geen lijm, schroeven of spijkers nodig, want je kunt de kast zelf in elkaar schuiven. Buiten dat ze een vaste collectie hebben, kan je zelf ook een kast samen stellen, dit kun je doen in vierkanten- of in brede vakken. Hoe leuk is het om zo je eigen kast te maken?!

Toch hoor ik je nog denken, karton, houd dat wel de op liggende items? Ja zeker, dit komt door de gestapelde golfkartonnen in het binnenwerk. Doordat de structuur dicht is, kan de plank veel dragen. Het lijkt qua sterkte wel een beetje op vurenhout.

Buiten dat de kast milieuvriendelijk is, geeft hij een ruimte ook meer sfeer en warmte. Dat komt inderdaad door de kartonnen bruine tint, maar ook door de structuur. Deze tinten heb ik ook op onze slaapkamer gebruikt, dus deze mooie Raw Eco Design kast krijgt hier een ere plaats. Zo kan ik nog voor het slapen gaan of als ik wakker word, nog fijn naar mijn design/ persoonlijke items kijken.

DSC_0104DSC_0111DSC_0085

 

Buiten dat je er je persoonlijke items in kunt decoreren, kun je de kast ook gebruiken voor boeken, je mooiste schoen, kleding, servies of om je kruiden postjes in op te bergen. Dus je kunt hem makkelijk toepassen in elke ruimte. En wanneer je de bruine kleur een keer zat bent kan je zelfs het karton een kleurtje geven met milieuvriendelijke hout verf. Anders is de kast niet meer milieuvriendelijk en dat zou zonde zijn.

DSC_0099

 

Maar voor mij staat hij nog erg mooi in de slaapkamer.

Hoe zouden jullie deze mooie kast stijlen en waar?

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.