Het vragenuurtje met StrikHout.

.

StrikHout, In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: StrikHout

logo-strikhout-robuust-met-een-eigen-karakter

.

Zouden jullie wat over je zelf kunnen vertellen?

Wij zijn Arno en Koen.

Arno is in 2014 getrouwd met mijn zus Else, wat ons dus zwagers maakt. Wij hebben allebei naast StrikHout nog een fulltime baan. Arno werkt als cameraman en ik werk in de intensieve zorg. In juli 2014 zijn wij samen Strikhout begonnen.

Wij ontwerpen en maken houten strikken voor mannen, vrouwen en kinderen. Wij zagen, schuren en lakken ons hout zelf. Ook de bandjes, pochets en eventueel stofontwerp ligt in onze handen.

Dat betekent dat je ook bij ons terecht kan als je een strik of pochet met eigen ontwerp of (bedrijfs-)logo wilt.

.

Strikhout_ontwerpers

.

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar jullie nu zijn gekomen?

Toen Arno net in onze familie kwam droeg hij regelmatig stoffen vlinderstrikken. Ik was op dat moment veel met hout en houtbewerking bezig en heb toen een houten variant van zijn strik voor hem gemaakt. Arno gaf toen direct aan dat ik daar verder in moest en hij met zijn passie voor mode daar graag bij wilde helpen. Twee jaar lang hebben we van een abstract idee een concreet product gemaakt. Samen hebben we de houten strik bestudeerd en bovenal verbeterd.

We zijn bescheiden begonnen; in mijn schuur in Putten met een figuurzaag van 15 euro, een 20-jaar oude naaimachine van mijn moeder en een Facebookpagina..
Toen we deze pagina online hadden gezet werden we een dag later gebeld door RTL Boulevard dat ze graag een item wilde maken over onze houten strikken. Ze vonden het een uniek idee. Een bijzondere kans natuurlijk, maar dat betekende wel dat we binnen een paar dagen van StrikHout een officieel merk moesten maken. Een website met webshop, professionele foto’s, pakkende teksten en natuurlijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. En bovenal moesten we hout en stoffen inkopen, want we wisten totaal niet wat ons te wachten zou staan. We hebben in deze periode veel hulp gehad van goede vrienden die verstand hadden van al dit soort zaken, zodat Arno en ik ons volledig konden richten op de lancering van onze eerste collectie.

Op dinsdagavond begon de uitzending van RTL Boulevard en tien minuten daarvoor was onze website online gegaan. Bloed, zweet en tranen, maar wat een resultaat! Vanaf dat moment was StrikHout pas echt geboren en is het balletje gaan rollen.

.

Wat is het eerste ontwerp waar jullie erg trots op zijn?

Koen; voor mij is dat de eerste strik die ik heb gemaakt. Daar is het hele idee ontstaan. Gefabriceerd van een panlat, het elastiek van een mondkapje en een stofje dat ik nog in de kast vond. En dat alles in elkaar geniet. Als ik die strik zie en dan de strikken die wij nu maken besef ik mij hoe professioneel we zijn geworden.

Arno: Op 22 mei 2014 ben ik getrouwd met Else. Voor de bruiloft heb ik een houten strik gemaakt voor mijzelf én voor onze getuigen. We kregen op deze dag zoveel gave reacties op onze strikken dat juist dat ons een nog grotere boost gaf om door te gaan met waar we mee bezig waren.

strikhoutv

strikhoutm

.

Voor wie zouden jullie graag nog een houten strik willen ontwerpen?

Wij zouden het zo gaaf vinden als Stromae (bekend van de liedjes als; Papaoutai, Formidabele en Alorse on Danse) een StrikHout zou dragen tijdens een optreden. Hij heeft een eigen, unieke en herkenbare kledingstijl en wij vinden StrikHout daar goed bij passen.

In Nederland zou Matthijs van Nieuwkerk of Humberto Tan een houten strik van ons goed staan. Beide zijn altijd netjes in pak, en daar mag dan wel een gekke twist in zitten zoals een houten strik. Al zijn onze strikken uiteraard ook heel geschikt voor de wat “lossere” kledingstijl; korte broek, overhemd met print en sportschoenen. En dat alles met een gave strik en bijpassend pochet.

strikhouthouthakker

.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Wij houden allereerst de laatste mode in de gaten. Dit deden wij altijd al wel maar nu voor StrikHout toch net iets beter. Op dit moment zie je bijvoorbeeld veel spijkerstof en dots terug komen. Daarom hebben wij nu een argus strik met ovangkolhout in onze collectie opgenomen met een middenstof van blauwe spijkerstof met puntjes. Dit is ook 1 van onze bestverkochte strikken op het moment.

Maar ik denk dan onze grootste kracht is dat we modellen ontwerpen die wij zelf zouden dragen. Wij dragen bijna dagelijks met trots onze eigen strikken en merken dat ook dit de beste PR is voor onze strikken.

strikhoutvlinder

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jullie?

Wij houden ons niet zo bezig met wat andere onterwerpers doen. We kijken vooral goed om ons heen in het dagelijks leven. Tijdens het shoppen of uitgaan bijvoorbeeld.

Hier zie je vaak heel duidelijk welke kant de mode opgaat. En omdat wij alles van begin tot eind zelf maken en ontwerpen kunnen wij hier vrij snel op inspelen.

strikhoutkerst

strikhoutkerstvrouw

.

.

.

Welke stijl kunnen we terug vinden in jullie huis?

Koen: momenteel zit ik midden in een verhuizing. Ik ga samen met een goede vriend in een anti kraak huis wonen en daardoor is het een allegaartje van meubels Maar als kringloop een stijl zou zijn dan zou dat het beste passen.

Arno: Momenteel woon ik samen met mijn vrouw in een appartement. We zijn hard op zoek naar een 1 gezinshuisje omdat er kleine op komst is In dit nieuwe huis gaan we een eigen stijl creëren. We houden er beide van om verschillende stijlen met elkaar te combineren.

.

Welke kleur past het beste bij jullie?

Koen: Eigenlijk bestaat mijn kamer uit 2 kleuren, wit en bruin. Qua kleding is blauw echt de hoofdkleur. Ik ben helemaal gek van spijkerstof en heb dus eigenlijk altijd wel een spijkerjas of spijkerbroek aan.

Arno: Zelf ben ik van kleur en prints. Aparte combinaties, het liefst niet te standaard, liever juist iets te gek. Dit zie je ook wel terug in onze stoffencollectie.
En met StrikHout is bordeaux rood echt onze kleur. Stoer, karaktervol maar toch ook sjiek.

strikhout3soorten

.

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar staan?

Dat is een lastige vraag. Als we mogen dromen zouden we natuurlijk over vijf jaar graag van StrikHout een begrip hebben gemaakt.

Wij zijn met StrikHout begonnen vanuit onze passie. Voor Koen is dit hout en voor Arno de mode, en onze beide passies komen heel mooi samen in StrikHout.

Wij geloven in onze strikken en hopen dat nog heel veel mannen, vrouwen en kinderen met trots onze unieke strikken zullen dragen.

strikhoutset

.

Dankjulliewel Arno en Koen voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in jullie leven.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.