Van buiten naar binnen.

Het word kouder buiten, de bladeren beginnen van de bomen te vallen. De kruiden die je fijn vanuit je tuin kon plukken tijdens het koken beginnen beetje bij beetje te verdwijnen.

Hoe leuk is het om in de herfst/ winter ook deze beleving te mogen ervaren, maar dan binnen. Dus eigen een soort kruidentuin maar dan in de keuken. Een mooi ontwerp kwam ik tegen op het net, wat ik wel graag met je wil delen. Het ontwerp heet Plantation van de ontwerpster Poolse Alicja Patanowska.

.

plantation_alicja_patanowska_2b

.

Plantation is een reeks van porseleinen elementen, wat gemaakt is voor het kweken van kruiden of zelfs sierplanten. Het leuke bij dit ontwerp is dat je het groeiproces kunt volgen, boven de grond maar ook “onder de grond”. Dit doordat het een transparant glas is waar het porseleinen houder in staat. Als je goed kijkt naar de glazen dan zijn het glazen die bijvoorbeeld ook bij jouw of mij in de kast kunnen staan. Het leuke is dat de ontwerpster deze niet nieuw koopt, maar hiervoor heeft ze de straten van Londen afgestruind. Omdat ze zoveel puin op straat vond en vooral na het nacht leven, Alicja hergebruikt nu deze glazen. Ze vond de glazen bij bushaltes, banken, stoepranden, steegjes, poorten en zelfs winkelwagentjes. Een erg mooie gedachten vind ik.

.

alicja-Patanowska01.

Hier is Alicja Patanowska opzoek naar “nieuwe” glazen om opnieuw gebruikt te mogen worden.

.

plantation_alicja_patanowska_5b

.

Het leuke is dat je het glas ook op het porselein kan zetten dan maak je er een soort “kasje” er van, om de zaadjes te ontkiemen.

.

PLANTATION-Alicja-Patanowska-11-600x450

.

.

Hier nog een paar foto’s van dit ontwerp, omdat ze zo leuk zijn:

.

plantation_alicja_patanowska_4b

.

Alicja-Patanowska-collage-760x

.

Bulbo_Alicja_Patanowska_The_Plantation_Ambiente_2015_00

.Hier is Alicja Patanowska nog een keer.

.

014PLANTATION_Patanowska_fotoAp.

Ik vind ze zo super gaaf, alleen kan ik alleen nog niet echt vinden waar je ze ook kunt kopen. Misschien komt dat door mijn aller beste technologie kennis (die ik jammer genoeg niet veel heb).

Als je dit vind, zou je het met mij willen delen? Alvast heel erg bedankt.

Oja, nog een leuk weetje nog ze staat aankomende week op de DDW (Dutch Design week) in Eindhoven.

.

.

Een hele fijne avond!

.

Liefs Sanne♡

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.