Het Vragenuurtje met de Krantenkapper

In deze rubriek geef ik jullie om de twee weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met: Lotte en Janneke

.

.

Zouden jullie wat over jullie zelf kunnen vertellen?

Tuurlijk, ik heb donkerblond haar en ik hou meer van waterijs dan softijs…

Bedoel je dat?

Nee, sinds Lotte geboren werd zijn we samen (er is nog een zus, Amika die werkt niet mee maar ze was er wel altijd bij ) We zijn volledig op elkaar ingespeeld en hebben aan twee woorden genoeg.

De Krantenkapper ontstond uit een soort noodzaak. Ik wilde een mooie kalender, zij maakte het ontwerp. Dat werd zo mooi dat we er iets mee moesten doen en van daaruit ging de stroom stromen en kwamen er meer ontwerpen.

Onze naam komt van het kappertje spelen met krantenharen, dit deden we als kind eindeloos.

.

.

.

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar jullie nu zijn gekomen?

De weg van Rotterdam naar Den Bosch vooral. We wonen niet bij elkaar in de buurt en spreken eens per week af. Daar zit wat tijd in maar het werkt fijn. Iedere week steken we onze snuitjes bij elkaar en bedenken we slimme plannen. Daarna gaan we er afzonderlijk van elkaar mee aan de slag.

Lotte is een ideeën bedenker en Janneke een precies ontwerper en uitvoerder.

De weg die we bewandelen is niet aan te wijzen. Het voelt als door een jungle van fijne projecten die ongeschonden netjes achter ons weer dichtgroeit. Zij het met een extra glanzend laagje.

.

.

Wat is het eerste ontwerp waar jullie erg trots op zijn?

Het eerst volgende. We houden van nieuw, verder en meer. We maken het liefst iets snel maar zorgvuldig af zodat er ruimte komt voor het volgende idee.

Een project dat echt nét af is, is het ontwerpen van de huisstijl voor Glacier Fou een ijsmaker uit Amsterdam. Er is net een nieuwe salon geopend in de voormalige ticketshop in de stadsschouwburg aan het Leidseplein. Het ijs wordt met vloeibaar stikstof gemaakt en daarmee een primeur in Nederland! We hebben ons samen met interieur architect Emilie Mariman op de inrichting gestort en dat was een hele fijne samenwerking!

.

.

.

.

..

.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Van elkaar denk ik. Ik zeg iets of zie iets, zij zegt er iets bij. Ziet het net anders en dan wordt het wat het werd. Wat we in eerste instantie zien komt uit de wereld om ons heen. Het fijnst om naar te kijken zijn dingen waar andere mensen hun passie in hebben gelegd. Dat kan muziek zijn. Maar ook een verhaal of spelende kinderen. Gewoon, het leven om ons heen. Als het maar met aandacht is.

Wat we er daarna bij zien komt uit ons hoofd. En ja, we kijken op Pinterest om te checken of wat we bedachten er al is en zoeken naar voorbeelden van een bepaalde sfeer.

.

.

.

.

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jullie?

Anna Bond, van Rifle Paper & Co. Niet perse om de stijl van haar werk maar wel om het imperium dat ze om haar schilderwerkjes heeft weten te bouwen.

Mag je ook artiesten noemen? Natasha Khan voor haar originaliteit en om tot de kern van het ontwerpen in sisterhood te komen luisteren we naar the Staves. En oh, Paul Simon zit al vanaf heel jong onder onze huid. Niks aan te doen . Door naar Graceland te luisteren schudden we alles wat ons kan beïnvloeden van ons af en komen we weer tot ons originele zelf, mocht dat nodig zijn.

Maar we raken niet geïnspireerd zijn door één of twee ontwerpers. Eerder door mensen in het algemeen die heel blij worden van wat ze doen. Laatst ontmoetten we bijvoorbeeld een jongen (Ruben van der Scheer, red.) die longboards maakt uit een stuk hout. Met de hand. Dat vinden we prachtig.

..

Welke stijl kunnen we terug vinden in jullie huis?

Ons huis is denk ik een verzameling van wat we tegen komen en wat ons bij bleef aan verhalen. Wij kopen het een liefst een plaid van een dame die ze zelf maakt (Pillah). Omdat we haar lief vinden. De plaid is mooi natuurlijk. Maar de kleur vind je vast ook bij Ikea. Die hoeven we niet, we willen het verhaal van de dame erbij.

We zijn gek op kringloop vondsten, maken veel zelf. Of vermaken wat bestaat. De kast waar nu onze televisie op staat was eerder een staande kast voor boeken, daarna hingen de babykleertjes er in en nu ligt hij. Met alle apparaten netjes achter de zelfgemaakte deurtjes.

Een fijn interieur moet groeien en bij je passen vinden we.

.

.

Een kleine binnenkijker in het huis van Lotte.

.

.

.

.

Welke kleur past het beste bij jullie?

Kort maar krachtig: Groen!

.

.

.

Waar zien  jullie je zelf over 5 jaar staan?

Daar moeten we dus nog eens even goed over nadenken! Dankjewel voor de reminder 😉

.

.

.

.

.

.

Aankomend weekend kun je de krantenkapper ook terug vinden op ShowUp ze staan er zondag en maandag. Zelf ga ik ze zondag weer bewonderen, en ga ik weer een mooie blog schrijven over alle mooie standjes en ontwerpers die er staan.

.

Dankjewel Lotte en Janneke voor jullie leuke verhaal en een klein kijkje in jullie leven.

.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van De Krantenkapper website of op hun Instagram

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • Dankje wel Astrid! Ik ben zelf erg fan van hun werk. Wat leuk dat je ook heen gaat. Ik snap je nieuwsgierigheid. Ik voel precies het zelfde. Ben er ook nog niet geweest. Maar heb er wel super veel zin in!