Het vragenuurtje met Hella Duijs

In deze rubriek geef ik jullie wekelijks  een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week praat ik met:  Hella Duijs

 

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?
Mijn naam is Hella Duijs, ik ben 27 jaar oud en woon in Nijmegen. Vorig jaar ben ik afgestuurd aan de kunstacademie in Arnhem.
Daar heb ik de docent beeldende kunst en vormgeving gestudeerd, Ook heb ik een opleiding interieur en vormgeving gevolgd in Utrecht.
Op dit moment werk ik drie dagen op het ROC in Nijmegen als onderwijsinstructeur bij de beeldende vakken. En daarnaast besteed ik drie dagen aan mijn eigen onderneming.

 

IMG_8528

 

Welke wegen heb je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?
Normaal gesproken ben ik het type: leuke ideeën maar ik voer ze maar half uit.
Ik had al een tijdje de droom om mooie producten te ontwerpen van keramiek en daar mijn werk van te kunnen maken. Maar ik wist niet goed waar ik moest beginnen, en een eigen onderneming starten dat vond ik te eng. Toen ik merkte dat er veel interesse was voor mijn vaasjes en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik (samen met mijn moeder) naar de kamer van koophandel gegaan om mij te laten inschrijven als zzp-er. Ik kwam toen tot de conclusie dat het helemaal niet eng is en dat het juist leuk is om een avontuur aan te gaan en dingen te leren en fouten te maken.
Als je een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik een eigen atelier zou hebben, met een eigen oven en dat ik mijn eigen porselein aanmaak dan had ik je nooit geloofd!
Nee dat vond ik allemaal te eng en te ingewikkeld. Ik vind het leuke aan ondernemen is dat je heel veel nieuwe mensen ontmoet die je anders niet had ontmoet. Het is leuk om af en toe te sparren met andere ondernemers en te horen dat je niet de enige bent die het af en toe moeilijk vindt.

 

IMG_8825  IMG_9113

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?
Ben op al mijn ontwerpen trots, maar het meeste op mijn eerste vaasje: Liesje
Liesje is mijn eerste ontwerp en tot nu toe heb ik van liesje het meeste verkocht.
Liesje is vernoemd na mijn moeder Lysan, mijn vader noemt haar vaak Liesje of Lies en daarom vind ik dit ontwerp ook extra speciaal. Het is een vaasje wat heel makkelijk is te combineren met andere vaasjes en blijft mooi door haar tijdloze uitstraling.

 

IMG_2199

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie overal uit. Ga er niet naar op zoek maar ik zie inspiratie als het toevallig voorbij komt. Als ik op zoek ga naar inspiratie dan vind ik het nooit.

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?
Dat zijn voornamelijk mensen die ook bezig zijn met keramiek zoals Lenneke Wispelwey of Studio PS. Ik kan uren op mijn iPad naar dezelfde foto’s kijken van hun werk of van de winkel van Lenneke.
ik hoop heel erg dat ik dat ook ga bereiken, het liefst zou ik morgen al een winkel willen hebben!
Vind het heel knap van Lenneke dat zij heel hele duidelijk stijl heeft en dat goed kan doorvoerde in haar producten. De producten van Studio PS zijn qua vorm wat simpeler maar ze voegen een interessant aspect toe zoals bijvoorbeeld zand of tape waardoor hun ontwerpen echt prachtig zijn. Stiekem zou ik ben een dagje met ze mee willen lopen om te kijken hoe zij te werk gaan.

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in jouw huis?
Ik weet eigenlijk niet zo goed welke stijl ik heb, dat komt misschien ook omdat ik iedere maand iets anders leuk vind. Nu zit ik een fase dat ik mijn huis stom vind en dan zit ik iedere avond nieuwe spullen uit te kiezen op het internet. En helaas weet ik dat ik geen geld heb om alles te kopen en het met de spullen moet doen die ik nu heb, zeer frustrerend. Mijn huis is nu best wel kleurrijk maar de basis is heel neutraal. Dit heb ik gedaan omdat ik dus weet dat ik van stijl kan wisselen en met een neutrale basis kun je snel de boel anders maken.

IMG_2297IMG_2250IMG_2198IMG_2058

 

Welke kleur past het beste bij jou?
Uuuuuuuuh….ja…dus..uhm roze met groene stippen haha. Roze omdat ik vaak vrolijk ben (mijn vriend zal het hier niet mee eens zijn) en af en toe (vaak) een beetje gek doe. En de groenen stippen omdat ik ook wel heel rustig kan zijn en serieus.

 

IMG_2023

 

Waar zie je je zelf over 5 jaar staan?
Over vijf jaar hoop ik een eigen winkel/atelier te hebben in het centrum van Nijmegen en dat ik fulltime bezig kan zijn met mijn bedrijf. Ik zou het ook heel tof vinden als ik ooit in de vtwonen kom te staan.

 

 

 

Een kleine binnenkijker bij Hella Duijs:

 

 

 

.

.

Dankjewel Hella voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven. 

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op Hella haar website of op haar Instagram

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.